Een buitenkeuken met u elementen maken. Wij als familie leven graag in onze tuin. Voor ons is buiten koken dan ook een heel belangrijk onderdeel van dit buitenleven. Wij hebben een hele mooie en uitgebreide buitenkeuken in de tuin. Deze hebben wij met ook de hulp van een meubelmaker gemaakt. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het is misschien te moeilijk of te duur. Omdat wij ook onze buitenkeuken wilde uitbreiden met wat meer werkruimte en onze tuin met nog meer sfeer, zijn wij aan de slag gegaan. Een toffe en simpele buitenkeuken is het resultaat.

Een stoere low budget buitenkeuken met u elementen

Deze buitenkeuken van u elementen kan je naar eigen wens en budget maken. De u-elementen van deze buitenkeuken hoeven namelijk echt niet duur te zijn. Je kan ze kopen bij iedere tuincentra of bouwmarkt. Dit is de makkelijkste maar ook de duurste oplossing. Uiteraard kan je ze ook op Martkplaats vinden. Marktplaats is echt je beste vriend als het om u-elementen gaat. De u elementen zijn namelijk echt niet te tillen! Wanneer je ze zelf komt ophalen zijn ze allang blij als je ze komt halen. Je kan ze dus heel vaak gewoon gratis afhalen. Met een goede betonverf kan je ze in iedere kleur maken die past in je tuin. De u-elementen geven je tuin echt een stoer karakter. Je kan zo een hele stoere buitenkeuken bouwen op een heel makkelijke manier.

De lowbudget buitenkeuken maak je zo:

Dit is wat je nodig hebt: 6 u-elementen nodig en 6 Douglas planken. De indeling van de buitenkeuken kan je doormiddel van het plaatsen van de u-elementen naar wens aanpassen. Tip voor wanneer je een kleine ruimte hebt. Maak je buitenkeuken maximaal 2 u elementen breed. Dit kan zonder de stoere uitstraling te verliezen. Heb je juist meer ruimte in de tuin, dan kan je hem natuurlijk ook uitbreiden met meer u elementen. Ik heb voor het hout Douglashout gebruikt. Dit is niet duur, werkt niet heel erg en heeft een stoere uitstraling. De planken kan je aflakken in iedere kleur maar Douglashout kan je ook onbewerkt laten. Door twee planken op elkaar te leggen krijg je een dikke stoere tussenlaag. De buitenkeuken vraagt dus naast het zagen en eventueel wat verven verder geen handelingen die tijd en geld kosten. Het is dus een hele mooie en simpele manier om een hele toffe buitenruimte te creëren.

Van buitenkeuken tot sfeerelement

Wij hebben deze extra keukenruimte niet altijd nodig en de bbq die wij hier gebruiken is compact en verplaatsbaar. Daarom was het voor ons ook belangrijk om deze buitenkeuken met u elementen ook te kunnen ombouwen tot een sfeerelement in de tuin. Wanneer wij de bbq er vanaf halen en hier wat accessoires neerzetten, dan heb je een heel tof sfeerelement in je tuin. Super handig en heel makkelijk. Zo krijg je meer werkruimte en meer sfeer in één keer in de tuin.