Als puber weet ik helaas uit eigen ervaring hoe het is om buiten de boot te vallen. Zie ik er “raar” uit heb ik mijzelf heel vaak afgevraagd. Nou nee! Ik heb misschien wel een iets apartere stijl dan de meeste standaard meiden van mijn leeftijd. Zo ben ik gek van aparte hoeden, haarbanden en vind ik het leuk om soms wat heftigere make up te dragen.

Pesten, treiteren en buitensluiten op de middelbare school

Pubers zijn niet de liefste onder elkaar en dan zeker niet meiden onder elkaar! Als je er niet bijhoort, dan zit je vaak alleen in de pauzes en in de klas. Ze zeiken je continue allemaal af en dan heb ik het niet eens over het roddelen gehad. Dat gebeurt namelijk heeeeeeeeel vaak. Het roddelen vond ik misschien nog wel het ergste van alles. Hoe ik dit weet? Omdat ik dit zelf afgelopen jaar in de brugklas heb meegemaakt en leuk is het zeker niet. Ik werd er namelijk heel erg onzeker van.

Praten over je gevoel met je ouders

Gelukkig kan ik heel goed praten met mijn ouders over mijn gevoelens. Dus ook hierover heb ik met hun gepraat. Hun zeiden twee dingen tegen mij. 1: je kan je erdoor laten sturen en gaat je dus aanpassen in kledingstijl en wordt misschien ook één van de populaire meiden van de klas of 2: je trekt het je niet aan en gaat staan voor wie je wilt zijn! Die keuze is voor hun natuurlijk makkelijk gezegd maar ik vond het echt heel erg lastig. Ik wil natuurlijk mezelf blijven en de kleding dragen die IK leuk vind maar ik wil er ook bijhoren en vrienden hebben.

Dus wat heb ik gedaan……ik heb mijn make up verminderd, mijn kleding is toch iets neutraler geworden maar mijn “gekke” hoeden en petjes ben ik wel blijven dragen.

Wel of geen make up dragen

Als puber en je draagt geen make up dan zeggen…….vooral jongens…..je bent lelijk. Draag je een beetje mascara dan word je al snel al een highclass bitch bestempeld. Je kan dus eigenlijk geen goed doen. Ook daar heb ik me dus best druk om gemaakt. Je wilt toch dat jongens je een beetje leuk vinden. Ook hiervoor moet je dus doen waar jij jezelf goed bij voelt. Wil je helemaal uitpakken, lekker doen! Wil je geen make up dragen, ook helemaal goed!

als puber buiten de boot vallen

Nu ik het eerste jaar brugklas erop heb zitten draag ik geen make up meer. Grootste oorzaak…..geen tijd in de ochtend en blijf ik liever 5 minuten langer in bed liggen. Ik maak me echt niet meer druk wat de jongens nu van me vinden. Jongens op deze leeftijd willen vaak toch alleen maar de standaard mooie meiden. Dat ben ik niet en dat ga ik ook niet veranderen. Daarbij heeft zelfs deze “vreemde eend” inmiddels leuke vrienden weten te maken in de brugklas.

als puber buiten de boot vallen op de middelbare school

Ik blijf gewoon mijn hoeden dragen! Jammer dan dat ze me vreemd vinden.

De grootste en belangrijkste tip die ik andere meiden van mijn leeftijd kan meegeven is: WEES JEZELF!!!! Twijfel nooit aan jezelf en als je ergens mee zit, praat er dan altijd over met je ouders. Ze zullen je misschien niet altijd helemaal snappen maar het lucht wel echt op en je ouders hebben altijd het beste met je voor.