Wie mij een paar jaar geleden had vertelt dat we kunstplanten ofwel nep planten in huis zouden zetten, had ik echt compleet voor gek verklaard. Kunstplanten is iets voor oudere mensen, die wel planten willen maar geen onderhoud. Toch hebben wij sinds kort een behoorlijk aantal nep planten in huis. Wij combineren ze wel met echte planten en daardoor zie je helemaal niet dat ze nep zijn. (vinden wij dan) Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat er een groot verschil zit tussen de verschillende soorten kunstplanten. Als je iets meer betaalt krijg je namelijk wel echt een mooiere plant dan de goedkope varianten.

waar koop je kunstplanten

De kleinere kunstplanten in huis hebben wij bij Intratuin en tuincentrum Osdorp gekocht maar onze grote bamboe hebben wij bij Maxifleur gekocht. Deze winkel kwam ik online tegen en bleek vlakbij ons hun vestiging te hebben. In eerste instantie dacht ik dat ze alleen zouden leveren aan bedrijven maar je kan ook gewoon als particulier er terecht. De prijzen vielen ons ontzettend mee en het was nog best lastig om een keuze te maken. Onze trots in huis was ooit een mega grote draceana maar die is helaas dood gegaan. Nu hadden ze bij Maxifleur ook een grote nep draceana maar die vonden we voor nu toch net even iets te prijzig. Die kost namelijk 279,- euro. Daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor een bamboe, waar we 139,95 voor betaald hebben.

Kunstplanten zijn momenteel helemaal hip en je hoeft je dus echt niet te schamen als je dit soort planten in je huis zet. Integendeel zelfs! Het voordeel van nep planten is natuurlijk dat je absoluut geen groene vingers hoeft te hebben. Je hoeft er niet meer aan te denken om je plant water te geven en ook de plaatsing van de plant is geen enkel probleem. Wil je dus planten in een donkere hoek zetten, dat kan dan nu!

Onze nep planten in huis

kunstplanten in huis

De aloë vera is echt maar de kleine cactus in het rotan mandje is nep.

kunstplant in huis, je ziet bijna geen verschil met echte planten

Hier is de grote cactus echt en ook weer de kleine cactus nep.

kunstplanten gecombineerd met echte planten

Omdat wij kunstplanten combineren met echte planten, zie je in het totaalplaatje echt niet welke nep zijn.

kunstplant ofwel een nep plant in het interieur

Een kunstplant behoeft wel een mooie pot. Zodra deze plant in een mooie pot staat, zal je echt geen verschil zien. Groot voordeel voor ons van kunstplanten is dat onze katten, eentje zie je al op de foto, ze niet meer kapot kunnen bijten.

grote kunstbamboe in huis

Deze grote bamboe is ook nep en als je het weet dan zie je het maar anders echt niet. Nu staat hij nog binnen maar over een paar weken gaat hij naar buiten toe. Wel beschut want hij kan natuurlijk niet tegen de weersinvloeden. Wij gaan alleen een openhaard bouwen en dan hebben we er geen ruimte meer voor.

verschillende soorten kunstplanten

Dezelfde planten maar andere schilderijen, het geeft meteen een heel ander feel in huis.

Zou jij kunstplanten in huis gebruiken of is dat echt een no-go? Laat het ons weten op onze Familie BinnensteBuiten Facebookpagina of Instagram pagina