Inspiratie voor een buitenkeuken. Een mooie buitenkeuken, wie wil dit nu niet in zijn tuin. Wij leven heel graag buiten. Onze tuin is voor ons heel belangrijk en het is dan ook echt een verlengstuk van onze woonkamer. Nu is een huis zonder keuken geen huis en daarom kan onze tuin dus ook niet zonder buitenkeuken. Wij hebben heel veel en heel lang gedroomd van een mooie buitenkeuken. Ondanks dat onze tuin inmiddels echt een hele mooie plek is geworden om te leven en te koken, zijn wij nooit uit gedroomd. Daarom willen wij de tuin en buitenkeuken volgend jaar nog wel verder aanpakken.

Een buitenkeuken hoeft niet duur te zijn

Wij hebben in onze tuin inmiddels een hele grote “buiten kookplaats” gemaakt. Zo hebben wij een hele mooie buitenkeuken met daarin een Big Green Egg. Daarnaast hebben we ook een grote gasbarbecue van Campingaz. Wanneer we eventueel nog iets ruimte tekort komen, dan kunnen wij de accessoires van onze sfeerelement afhalen en dan hebben wij hier nog een kleinere buitenkeuken van u-elementen. Wil je deze zelf maken lees dan het artikel over de stoere buitenkeuken met u-elementen. Daarin laten we zien dat je echt heel simpel en goedkoop zelf een buitenkeuken kan creëren in je tuin.

Inspiratie buitenkeuken

Onze buitenkeuken is gemaakt door een vriend van ons. Inmiddels hebben we deze wel helemaal naar onze smaak aangepast. Onze buitenkeuken met u-elementen is echt heel goedkoop geweest en hebben we helemaal zelf gemaakt. Het hoeft dus niet heel duur te zijn om iets zelf te maken. Het gaat vooral om creativiteit, handigheid en inspiratie. Met deze elementen kan je echt heel ver komen en dit kan je echt heel veel geld besparen. Die handigheid en creativiteit kunnen wij niet voor zorgen maar die inspiratie dat gaat wel lukken 😉

Zo zag onze buitenkeuken eruit toen we hem net hadden. Echt een mega groot verschil met hoe de keuken er nu uitziet.

Onze buitenkeuken in de tuin

Inmiddels hebben we onze buitenkeuken helemaal zwart geschilderd met een groene accentkleur. Qua accessoires wissel ik regelmatig af in de buitenkeuken. Ik word zelf namelijk heel onrustig als dit lang hetzelfde eruitziet. Dit geldt hetzelfde voor ons interieur. Jan Willem is daar na 18 jaar gelukkig aan gewend en laat mij dus mijn gang maar gaan. Het sfeerelement in de tuin, gemaakt de van U-elementen, kunnen we heel makkelijk veranderen in een extra gedeelte van de buitenkeuken. We zetten het boeddha beeld aan de kant en in het midden hebben we dan plek voor onze kleine uitklapbare gasbarbecue. Ideaal voor als je gewoon eventjes snel alleen een burgertje wil grillen.