We hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten met klussen. In deze Thuis bij Familie BinnensteBuiten laten we alvast de resultaten tot dusver zien. Voorlopig zijn we overigens nog niet klaar met klussen. Einde van de maand gaan we beginnen met dan eindelijk de bouw van onze bio-ethanol haard. Tevens hebben we pasgeleden een nieuwe bank besteld en de oude ook al verkocht. Dit toch wel met een beetje zeer hoor…..ik blijf de bank die we nu (nog) hebben namelijk onwijs gaaf vinden. De reden dat we voor een andere bank hebben gekozen is omdat de bank in praktijk toch te klein is met vier personen. De nieuwe bank is van Rivierà Maison en heet The Jagger. (gewoon zelf betaald…..wat een rib uit ons lijf 😉 ) Deze bank bestaat uit allemaal losse elementen en wij gaan er een enorme hoekbank van maken. We moeten alleen nog even geduld hebben, over 10 weken wordt hij pas geleverd.

Ook hebben we Familie BinnensteBuiten veranderd! Familie BinnensteBuiten is namelijk niet meer alleen een interieurblog maar een blog over ons gezinsleven en alles wat daarbij hoort.

Thuis bij Familie BinnensteBuiten

Amaranthe is vorige week op zomerkamp geweest. Vorig jaar was voor haar de eerste keer en toen ging ze 3 dagen……nu gewoon een hele week. Wij vonden dat toch wel even een “dingetje”. Gelukkig heeft ze het super naar haar zin gehad met haar vriendinnen. Helemaal kapot kwam ze terug van kamp. Dus dat is een goed teken. Op naar volgend jaar.

Thuis bij Familie BinnensteBuiten: nieuw boedhha beeld in de tuin

Beetje bij beetje word onze tuin steeds mooier. De uitbreiding van de buitenkeuken doet tevens dienst als sfeerkeuken 😉 Als ‘s avonds de kaarsen aan gaan dan wanen we onszelf echt op vakantie in eigen tuin.

Afgelopen week kwam ook onze nieuwe barbecue binnen. Jan Willem mag voor zijn blog B4men een Campingaz gasbarbecue testen. Eerst dachten we dat we de barbecue na het testen moesten terugsturen maar we blijken hem gewoon te mogen houden…..wat een straf 😉 We moeten alleen nog even het bord van Familie over de Kook recht boven de bbq hangen. Ik kan er namelijk niet tegen dat hij nu niet in het midden hangt. Qua barbecuen kunnen we nu dus alle kanten op! Naast deze barbecue hebben namelijk ook nog gewoon onze Big Green Egg en een draagbare barbecue van Nomadiq.

Mensen die ons volgen op onze foodblog Familie over de Kook, weten dat wij niet “vies” zijn om af en toe ook te eten bij de bekende gele M langs de snelweg. Jan Willem mag regelmatig voor zijn blog nieuwe auto’s testen en vaak gaan we dan ook met de kids een groot stuk rijden. Zo kan je namelijk echt de auto ervaren. Goed excuus ook om dan onderweg de auto testen of hij fastfood vriendelijk is 😉 Deze auto was goedgekeurd.

Thuis bij Familie BinnensteBuiten gaat op pad naar een foodbloggersevent in Utrecht

In de week dat zowel Amaranthe als Beaudine niet thuis waren, hadden Jan Willem en ik een Foodbloggersevent in Utrecht. Het was echt ontzettend gezellig en we hebben ons prima vermaakt. We hebben een klein stukje van Utrecht gezien en wat een gezellig stad is dat zeg. Ik ken het alleen van vroeger, dat ik met mijn ouders naar Hoog Catharijne ging om te winkelen. Dat was alleen op een gegeven echt moment oud en vervallen en helemaal niet gezellig. Tegenwoordig schijnt ook dat helemaal “hip & happening” te zijn. We gaan zeker deze vakantie nog een keertje terug naar Utrecht om lekker te gaan lunchen en de stad te bekijken. Mocht je dus nog tips hebben wat we echt moeten zien, dan horen wij dat graag.

Ik houd van veranderingen in huis. Heel onrustig kan ik juist worden als het weken hetzelfde staat. De muur achter de eettafel heb ik dus ook maar weer eens veranderd. De plank is nu iets rustiger en stoerder geworden. Super blij zijn we met de stoere zwart-wit foto’s van de kinderen. Vooral de foto van Beaudine vinden we echt heel gaaf. (whahaha zeggen trotse ouders 😉 ) De foto’s inclusief fotolijsten zijn van BesteCanvas.nl.

Thuis bij Familie BinnensteBuiten, cognac leren bank

Ook de muur achter de bank heb ik veranderd. Eerst hingen hier rotan manden en nu zwarte lijsten met ook zwart-wit foto’s erin. Deze lijsten stonden op de vliering en zijn van de Ikea. Ze passen perfect bij de lijsten die nu achter de eettafel staan. Nog een paar weken en dan gaat onze cognac leren bank de deur uit. (hij is al verkocht) Wel met pijn in hart moet ik zeggen. De bank is voor ons vieren alleen gewoon te klein. We hebben namelijk verder geen andere bank staan. We hebben nu een bank bij Rivièra Maison gekocht. Dat gaat een mega grote hoekbank worden. Als het goed is, komt deze september binnen. Hopelijk krijgen we geen spijt……

De keuken is echt zo gaaf geworden met onze nieuwe brickwall! We zijn er echt super blij mee en vooral het fornuis komt nu veel beter tot zijn recht. Waar vroeger het aanrecht helemaal vol stond met allemaal potjes en plantjes, houden we het tegenwoordig een stuk rustiger. Op de eerste foto zie je een olijfhouten kratje van Bowles and Dishes met olijfolie en een peper en zoutstel. Het kratje met olijfolie heb ik gewonnen en past echt perfect in de keuken. Op de tweede foto zie je onze nieuwe waterkoker van Princess die we hebben gekregen voor Familie over de Kook. Deze kwam echt op het juiste moment, want onze oude waterkoker maakte zoveel lawaai! Ik drink echt de hele dag alleen maar thee en het leek wel alsof er een vliegtuig opsteeg als ik water moest koken. Als we visite hadden kon je dan ook geen normaal gesprek meer voeren. Het leuke van deze waterkoker is dat je ziet op welke temperatuur je water zit. Pasgeleden heb ik een theeworkshop gehad en het blijkt dat we onze thee veel te heet zetten. De beste temperatuur om je thee te zetten ligt namelijk aan het soort thee. Voor groene thee ligt de temperatuur tussen de 70-75 graden, voor witte thee 80-85 graden en de meeste overige theesoorten 95-100 graden. Ook is het eigenlijk beter om je water te koken met spa blauw. Ik heb het verschil geproefd tussen thee met spa blauw en kraanwater gezet en dat is echt bizar. Nu is het wel een dure bezigheid, dus ik zet nog steeds mijn thee met kraanwater. Wel is het echt leuk om het zelf eens te testen thuis.

recept Amerikaanse hamburger met coleslaw en zelfgemaakte cheddar

Iedere vrijdag komt er voortaan op Familie BinnensteBuiten een recept online die ik ook voor onze foodblog gemaakt heb. Afgelopen vrijdag kwam deze Amerikaanse hamburger met zelfgemaakte bbq saus, cheddar en coleslaw online. Echt een dikke vette aanrader om eens te maken.

Nog steeds zijn Jan Willem en ik erg blij dat we de buitenboel ook zwart gemaakt hebben. Het geeft zoveel sfeer aan de tuin . Helemaal in combinatie met al het groen. Onze katten Levi (de witte) en Lois liggen er ook graag in 😉

Een kijkje bij ons thuis

Hopelijk vond je het weer leuk om bij ons thuis te kijken. Komende maand is een drukke maand. Vanwege de vakanties is het topdrukte in onze barbershop, hebben we super veel afspraken staan en gaan we natuurlijk beginnen met het bouwen van de openhaard. Dat proces kan je binnenkort helemaal gaan volgen op zowel Facebook als Instagram. Wij zouden het heel erg leuk vinden als je ons daar zou willen gaan volgen.